Splošni pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Spletna trgovina www.mai-bani.si deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Podatki o podjetju:
MB, Tina Robar s.p.
Pod gonjami 123
2391 Prevalje

IBAN: SI56 2900 0005 1676 413 (UniCredit Banka Slovenija d.d.)
DŠ: 39870766
Matična številka: 6924344000

Kontakt:
Telefon: 041 920 170
E-pošta: info@mai-bani.si

S spletno trgovino www.mai-bani.si (v nadaljevanju »spletna trgovina« ali »www.mai-bani.si«) upravlja podjetje MB, Tina Robar s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«).
Splošni pogoji poslovanja veljajo za vsa naročila, naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba (v nadaljevanju tudi pogodba). Kupec z naročilom potrjuje, da je seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja. Splošni pogoji poslovanja obvezujejo obe strani, tako kupca kot tudi ponudnika. Splošni pogoja poslovanja obravnavajo delovanje spletne strani www.mai-bani.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med kupcem in ponudnikom.

DOSTOPNOST INFORMACIJ
(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitve (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave artiklov ali izvršene storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

REGISTRACIJA
Registracija v spletni trgovini ni pogoj za samo pregledovanje in branje spletne strani. Registracija se opravi samodejno z vpisom podatkov ob prvem nakupu ob izbiri "Registracija" oziroma "Registriraj račun" ali pa lahko registracijo opravite ročno s klikom na izbiro "Ustvarite račun". Vsi nadaljnji nakupi v spletni trgovini so tako enostavnejši in bolj prijazni kupcu. Zgodovina nakupov se shranjuje od dneva registracije naprej.
Registracija ni pogoj za nakup, saj lahko nakup opravite brez registracije tako, da na blagajni izberete izbiro "Na blagajno kot gost."
Po opravljeni registraciji lahko dostopate do svojega računa, do katerega dostopate z vpisanim elektronskim naslovom in geslom, ki ste ga določili ob prvem nakupu. Tako za elektronski naslov in geslo kot tudi za ostale vnesene podatke odgovarjate sami. Vneseni podatki morajo biti točni, pravilni in veljavni, in jih lahko v primeru spremembe popravite ali spremenite v vašem profilu. V primeru pozabljenega gesla lahko le-tega obnovite z vpisom elektronskega naslova. Novo geslo boste prejeli na vpisan elektronski naslov.
 
OBVEŠČANJE IN ELEKTRONSKE NOVICE
Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice ponudnik občasno obvešča o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da elektronskega naslova uporabnika ne bo zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od prejemanja e-novic.

MNENJA UPORABNIKOV
Mnenja, ki jih uporabniki napišejo, so del funkcionalnosti trgovine in so namenjene vsem obiskovalcem spletne trgovine. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registriran uporabnik. Ponudnik bo izbrisal mnenja ali prispevke, ki so kakorkoli žaljivi, zavajajoči, očitne neresnice ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom.
Z oddajo mnenja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja ter da te pravice časovno neomejeno prenaša na ponudnika.
Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj o artiklih, ki jih napišejo uporabniki.

BLAGOVNE ZNAMKE
Adorn Cosmetics:
Proizvajalec: Adorn Cosmetisc, 378 George St. Fitzroy Vic 3065 Australia
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
Australian Biologika:
Proizvajalec: Organic Formulations Pty Ltd Lot 5 Trovatello Way, Riddells Creek Vic 3431 Autralia
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
Baby Organics:
Proizvajalec: Organic Formulations Pty Ltd Lot 5 Trovatello Way, Riddells Creek Vic 3431 Autralia
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
Christy Robinson:
Proizvajalec: Christy Robinson 7324 Gaston Ave. #124-115 Dallas, Texas 75214
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
Crazy Rumors:
Proizvajalec: Crazy Rumors 3123 Moon Station Rd. Suite B Kennesaw, GA 30144
Uvoznik: ponudnik
 
Deep Steep:
Proizvajalec: Deep Steep 2671 Fort Trenholm Road Johns Island, SC 29455
Dobavitelj: ponudnik
 
Fable Naturals:
Proizvajalec: Fable Naturals 225 - 1027 Davie St Vancouver, BC V6E 4L2
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
Mālie Organics:
Proizvajalec: Mālie Organics Poipu, Hawaii
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
Mōksa Organics:
Proizvajalec: Mōksa Organics 5626 NW 84th Terrace Gainesville, FL 32653
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
Pure:
Proizvajalec: Pure Bar c/o WorldPantry.com®, Inc. 1192 Illinois Street San Francisco, CA 94107
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
Riddells Creek:
Proizvajalec: Organic Formulations Pty Ltd Lot 5 Trovatello Way, Riddells Creek Vic 3431 Autralia
Ekskluzivni uvoznik: ponudnik
 
CENE IN DDV
Vse navedene ceno so v EUR (brez DDV). Cene veljajo od 1. oktobra 2015 in nimajo vnaprej določene veljavnosti ter veljajo v trenutku nakupa v spletni trgovini.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme sporočilo o spremembi statusa naročila). Od tega trenutka dalje so vse cene fiksirane in veljajo tako za kupca kot tudi za ponudnika.
Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu.
 
Ponudnik se trudi kar najbolje skrbeti za ažurnost podatkov navedenih na spletni strani, vseeno pa lahko prihaja do vsebinskih nepravilnosti. Ker ponudnik ne uspe vedno vpisati vseh sprememb ob njihovem nastanku, bo le-ta kupca vedno obvestil o spremembah ter mu omogočil zamenjavo ali preklic naročenega izdelka.
Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.
Ponudnik si pridružuje pravico do vsebinskih sprememb brez predhodnega obvestila.

POSTOPEK NAKUPA
1. Kupec izbere izdelke, ki jih želi kupiti s klikom na gumb "V košarico" 
2. Ko kupec izbere izdelke lahko pogleda košarico s klikom na "Poglej košarico"  in gre nato na blagajno s klikom "Na blagajno" ali gre takoj na blagajno s klikom na "Na blagajno"
3. Kupec se registrira ali prijavi in opravi nakup ali pa nakup opravi kot gost
4. Kupec izpolni oziroma potrdi zahtevane podatke
5. Kupec opravi nakup s klikom na "Potrdi naročilo"

PLAČILO
Ponudnik omogoča kupcu naslednja plačila:
- plačilo preko spletne banke ali plačilo po predračunu
- plačilo po povzetju
Kupec ob potrditvi naročila prejme znesek in postopek plačila na vpisan email v primeru izbire "plačilo preko spletne banke ali plačilo po predračunu".
Kupec ob potrditvi naročila prejme znesek na vpisan email naslov v primeru izbire "plačilo po povzetju".
Pri plačilu po povzetju kupec poštarju Pošte Slovenije plača blago in poštnino z gotovino.
Poštnina je odvisna od teže in/ali vrednosti nakupa.
 
V primeru nakupa izključno darilnega bona v papirni obliki poštnino krije ponudnik.
Navedene vrednosti poštnine veljajo izključno znotraj Republike Slovenije.
 
DARILNI BON
Darilni bon je vrednostni papir, ki ga ponudnik proti plačilu z gotovino ali po predračunu izda v elektronski obliki, na željo kupca tudi v pisni obliki. Vsak darilni bon je individualno označen z datumom nakupa in unikatno številko bona. Ponudnik je zavezan darilni bon sprejeti kot plačilo za blago, ki ga prodaja v spletni trgovini. Veljavnost darilnega bona je 12 mesecev od izdaje bona, razen v primerih, ko je to na bonu drugače označeno. To pomeni, da mora imetnik bona porabiti bon v 12 mesecih od dneva izdaje.
Menjava darilnega bona za gotovino ni možna. Bon je unovčljiv v celotnem ali delnem znesku. Razliko lahko kupec uporabi pri naslednjem nakupu oziroma pri naslednjih nakupih. V primeru, da je vrednosti nakupa višja od darilnega bona, mora imetnik darilnega bona razliko doplačati. V primeru, da je vrednosti nakupa nižja od darilnega bona, se kupcu razlika ne povrne. Uporaba darilnega bona je možna z vpisom unikatne številke bona v izbiro "Želim uporabiti darilni bon" pred samim vstopom na blagajno. Znesek bona ponudnik odšteje od celotnega zneska za plačilo. Če je vrednost nakupa višja od darilnega bona, mora imetnik darilnega bona poravnati razliko.
 
DOSTAVA 
Plačilo po povzetju
Pri plačilu po povzetju vam poštar Pošte Slovenije naročeno blago dostavi na naslov, ki ste ga določili ob naročilu blaga, vi pa mu z gotovino plačate vrednost blaga in poštnine. Stroški pošiljanja  so odvisni od teže nakupa izdelkov. Ob nakupu vrednosti blaga od vključno 70 EUR (z DDV) stroške pošiljanja krije ponudnik. Ob nakupu darilnega bona (darilnih bonov) v pisni obliki, stroške pošiljanja krije ponudnik. Stroške pakiranja za vrednosti vseh pošiljk krije ponudnik.
 
Plačilo po predračunu
Pri plačilu po predračunu vam poštar Pošte Slovenije naročeno blago dostavi na naslov, ki ste ga določili ob naročilu blaga. Stroški pošiljanja so odvisni od teže nakupa izdelkov. Ob nakupu vrednosti blaga od vključno 70 EUR (z DDV) stroške pošiljanja krije ponudnik. Ob nakupu darilnega bona (darilnih bonov) v pisni obliki, stroške pošiljanja krije ponudnik. Stroške pakiranja za vrednosti vseh pošiljk krije ponudnik.
 
Vsa naročila so odpravljena v roku do tri delovne dni po prejetju naročila. V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi, bo ponudnik kupca o tem obvestil po elektronski pošti ali telefonu v roku dveh delovnih dni in skupaj bomo poiskali rešitev.
 
Ponudnik si pridržuje pravico do zamenjave dostavne službe, če se ob tem ne poslabša kakovost storitve.
 
ODSTOP OD NAROČILA/NAKUPA, REKLAMACIJE IN VRAČILO BLAGA
Vsa naročila prejeta preko spletne strani ali elektronske pošte, ki v roku ene uro po naročilu niso preklicana, ponudnik obravnava kot odobrene in jih izvede.
 
Kupec vse morebitne odstope od naročila sporoči na elektronski (info@mai-bani.si) ali poštni (MAI BANI, Pod gonjami 123, 2391 Prevalje) naslov, s priporočeno pošto, v roku 14 dni od prejema blaga. Rok prične teči dan po prejemu blaga. 
 
Pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem sodelovanja, ponudnik ne sprejema.
Kupec mora najkasneje v tridesetih dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na MAI BANI, Pod gonjami 123, 2391 Prevalje. Vrnitev prejetega blaga podjetju, v roku za odstop od pogodbe, se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.
Kupec vrnjenemu blagu (vrnjeni izdelki morajo biti zapakirano in v originalni embalaži, v nespremenjenih količinah) priloži račun za opravljen nakup, osebne podatke in transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.
Vračilo plačila ali zamenjavo izdelka bo ponudnik opravil v 30 dneh od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. 
Ponudnik prejme blago in kupcu skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem sodelovanja, ponudnik ne sprejema.
 
»Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti nepoškodovano blago in v nespremenjenih količinah, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Po prejemu omenjenega blaga, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila.
(Povzeto po: Zakon o varstvu potrošnikov (uradno prečiščeno besedilo) Ur.l. RS, št. 98/2004, 126/2007, 86/2009, 78/2011)
 
VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV
Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe poslovanja, pošiljanje promocijskega gradiva in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki, vneseni v uporabniškem profilu, ne bodo posredovani tretjim osebam. V primeru zlorab in vdorov v računalniški sistem ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
 
V primeru kakršnihkoli nejasnosti v povezavi z registracijo, naročilom, plačilom in podobno, si ponudnik pridržuje pravice do navezave stika z uporabnikom preko komunikacijskih sredstev na daljavo.

AVTORSKE PRAVICE
Spletna trgovina www.mai-bani.si je v izključni lasti ponudnika. Ponudnik si pridržuje vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij (besedila, slike, članki) iz spletne strani www.mai-bani.si je dovoljeno samo in zgolj s pismeno odobritvijo lastnika.
Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.
 
Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe Splošnih pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila.